سوله صنعتی یکی از انواع سولهها است که برای راهاندازی تأسیسات صنعتی از سادهترین صنایع تا پیچیدهترین صنایع کاربرد دارد. از آنجایی که در ساخت این نوع سازهها از فلز و فولاد بهره میبرند، انعطافپذیری بالایی در طراحی و اجرا دارند و در کارگاههای بزرگ استفاده میشوند. در این نوشتار قصد داریم در مورد ساخت سولههای صنعتی، مزایای استفاده از آن، تفاوت آن با سولههای غیرصنعتی و مراحل ساخت آن صحبت کنیم. سپس با بیان انواع سولهسازی صنعتی و روش اجرای آن، مراحل طراحی آن را بیان خواهیم کرد. در نهایت به معرفی شرکت سهلان به عنوان یکی از طراحان این نوع سازهها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
ساخت سوله صنعتی برای تأسیس صنایع
برای طراحی و راهاندازی تأسیسات صنعتی و کارگاههای بزرگ باید به فکر جایی برای اجرا بود. ساخت سوله صنعتی برای تأسیس صنایع اولین اقدامی است که باید مطابق با کاربرد آن طراحی و اجرا شود. در این نوع سولهها فاکتورهای متعددی مانند سیستم انتقال هوا، سیستم جرثتقیل، لولهکشی، حملونقل بار و... برای افزایش بهرهوری و بهبود عملکرد در نظر گرفته میشود. این نوع سازهها را میتوان به دو دسته سولههای سبک صنعتی و سولههای سنگین صنعتی تقسیمبندی کرد. سوله خرپایی جزء سولههای سبک به حساب میآید و سوله تیرورقی از نوع سنگین و قدیمی سولهها محسوب میشود.
مزایای استفاده و ساخت سوله صنعتی
از مزایای متعدد اینگونه سولهها میتوان به هزینه پایین آن، قابلیت انعطافپذیری آن، داشتن ظاهر زیبا، هزینه پایین نگهداری و دوام و استحکام بالای آن اشاره کرد. هزینه ساخت این نوع سازهها در برابر سازههایی که با آجر و مصالح ساخته میشوند بسیار پایینتر است. همچنین از آنجایی که در ساخت آن از فلز و فولاد استفاده میشود در طراحی و ساخت انعطافپذیر است. در هنگام ساخت اینگونه سولهها میتوان به کمک پوشش زیبا، پنجرههای دوجداره، دربهای چشم الکترونیکی و... سازهای به زیبایی ساختمانها طراحی کرد. از آنجایی که در ساخت سوله صنعتی از فولادی با روکش گالوانیزه استفاده میشود هزینه نگهداری پایینی دارد. همچنین ورقههای فولادی باعث بالا رفتن دوام و استحکام آن شده است.
تفاوت سولههای صنعتی و غیرصنعتی
سولهها را بر اساس نوع کاربردی که دارند به دو دسته صنعتی و غیرصنعتی تقسیم میکنند. سولههای صنعتی برای کاربردهای سنگین مانند انبارهای بزرگ، صنایع تولیدی و کارخانهها استفاده میشوند؛ در حالیکه سولههای غیرصنعتی برای مصارف سبکتر مانند نمایشگاهها، پارکینگها و... مورد استفاده قرار میگیرند. در ساخت سازههای صنعتی به استحکام بالا، دهانههای عریض و امکانات تخصصی مانند جرثتقیل سقفی باید توجه کرد. یک سوله صنعتی در واقع تفاوت چندانی با دیگر سولهها ندارد؛ فقط کافی است که بر طبق آییننامههای سازمان نظام مهندسی طراحی و تولید شود. چنین سولهای باید در برابر شرایط بد آبوهوایی مانند برف یا طوفان مقاوم باشد و در هنگام زلزله استحکام بالایی داشته باشد.
مراحل ساخت سولههای صنعتی
اولین مرحله ساخت سولههای صنعتی مرحله بررسی نیازهای پروژه، تعیین ابعاد و نوع سازه است. در این مرحله تجهیزات لازم مهندسی بر طبق شرایط محیطی و کاربردی که دارند تهیه میشوند. سپس نوبت به مرحله خرید مواد اولیه و ساخت اسکلت فلزی سازه است. در این مرحله قطعات فلزی بر طبق نقشه، بر روی یکدیگر مونتاژ میشوند. این قطعات به کمک ابزارهای سنگین و جرثتقیلهای سقفی نصب میشوند و به کمک جوشکاری یا پیچ و مهره به یکدیگر متصل میگردند. سپس برای مقاومت بیشتر آنها از سیستمهای عایقبندی مانند ورقههای گالوانیزه استفاده میکنند. در نهایت نوبت به تجهیز سوله صنعتی مانند کفسازی، سیستمهای تهویه، برقکشی و... است تا سوله آماده بهرهبرداری و استفاده شود.
انواع سولههای صنعتی
انواع سولههای صنعتی از نظر معماری و ساخت به دستههای مختلفی تقسیم میشوند. سولههای قوسیشکل، سولههای خرپایی یا سبکوزن و سولههای UBM مهمترین انواع سولهها هستند که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. هر کدام از این سولهها مزایا، معایب و روش ساخت مخصوص به خود را دارند و با توجه به نیاز کارفرما و محل پروژه، انتخاب میشوند. انواع سوله صنعتی شامل سوله تک دهانه، دو یا چند دهانه با ستونهای مشترک، چند ضلعی، تمام قوسی و قوسی هلالیشکل است. همچنین انواع سولهها از لحاظ نوع کاربرد به سولههای گاوداری، ورزشی، رستوران و تالار، کارخانه، سردخانه، انبار و نگهداری، سالن همایش و... تقسیم میشوند.
روش اجرای سوله صنعتی
در مرحله اجرایی ساخت سوله اولین کار گذراندن مراحل اداری کار و اخذ مجوزهای مورد نیاز است. در این مرحله باید مکان مناسب برای احداث پروژه مشخص شود. مرحله دوم مرحله خرید یا اجاره زمین است. زمانی که محلی را برای سولهسازی انتخاب کردید دیگر نمیتوانید آن محل را تغییر دهید لذا لازم است که در همان ابتدای کار برای اجرای سوله صنعتی زمینی تهیه شود. چنین زمینی باید از لحاظ شرایط جوی و جغرافیایی موقعیت خوبی داشته باشد. در مرحله آخر باید همه جوانب ساخت و طراحی سوله را بسنجید تا اگر مشکل و ایرادی بود برطرف کنید. در نهایت با خیال راحت وارد مرحله عملی ساخت سوله شوید.
نکات و مراحل مهم در طراحی سولههای صنعتی
اولین مرحله طراحی سولههای صنعتی بررسی نیازهای پروژه است. در این مرحله ابعاد مورد نیاز، ارتفاع، ظرفیت بارگذاری، دهانه و... تعیین میشود. عوامل مختلفی مانند نوع خاک، سرعت باد، زلزلهخیزی زمین، میزان بارش برف و... بر طراحی سازه تأثیر میگذارند؛ از اینرو در مرحله بعد باید شرایط محیطی مکان انتخابشده بررسی شود. سپس نوبت به طراحی اسکلت سازه است. در این مرحله با توجه به استانداردهای مهندسی، باید اندازه و تعداد تیرها، ستونها و اتصالات محاسبه گردد و اسکلت نهایی ساخته شود. سپس باید عایقبندی لازم انجام شود. در این مرحله از طراحی سوله صنعتی نوبت به نصب تجهیزات مانند سیستمهای تهویه، روشنایی و... است. در نهایت همه مراحل به وسیله مهندسان متخصص بررسی میشود تا سازهای مقاوم با بهترین عملکرد آماده استفاده شود.
شرکت سهلان طراح سوله صنعتی
شرکت سهلان به عنوان یکی از طراحان سولههای غیرصنعتی و صنعتی سازههایی را راهاندازی میکند که با بهترین کیفیت و بالاترین مقاومت آماده استفاده است. این شرکت که در حوزه سازههای نمایشگاهی، پیشساخته و انواع سولهها فعالیت دارد پروژههای خود را با توجه به نیاز مشتری و با برنامهریزیهای دقیق انجام میدهد. طراحی سوله صنعتی با مجموعه سهلان به کمک یک تیم مجرب، مهندسی دقیق و فناوریهای به روز انجام میشود. این مجموعه به عنوان طراح سوله صنعتی و ساخت انواع سازههای مدرن با بهرهگیری از تکنولوژیهای پیشرفته، توانسته است در لیست شرکتهای مطرح در این زمینه قرار بگیرد.
جمعبندی
سولهها با توجه به کاربردی که دارند به انواع مختلف تقسیم میشوند که یکی از آنها سوله صنعتی است. اینگونه سولهها برای کاربردهای سنگین مانند انبارهای بزرگ، صنایع تولیدی و کارخانهها مورد استفاده قرار میگیرند. از مزایای این سازه میتوان به هزینه پایین، قابلیت انعطافپذیری، داشتن ظاهر زیبا و استحکام بالای آن اشاره کرد. انواع این سولهها شامل سوله تک دهانه، دو یا چند دهانه با ستونهای مشترک، چند ضلعی، تمام قوسی و قوسی هلالیشکل است. اینگونه سازهها برای ساخت و طراحی باید یک سری مراحل را طی کنند تا آماده استفاده شوند. شرکت سهلان با داشتن تیم متخصص و به کمک تکنولوژیهای پیشرفته توانسته است به عنوان یکی از طراحان صنعت سولهسازی، خدمات ارزندهای را به مشتریان ارائه دهد.