ساخت غرفه نمایشگاهی ویژه و استفاده از آن برای نمایش محصولات، خدمات و نوآوریهای کسبوکار، چهره برند شما را برجستهتر خواهد کرد. چنین غرفهای اگر به درستی طراحی شود بر جلب رضایت بازدیدکنندگان و شرکای تجاری تأثیر بسزایی خواهد گذاشت. برنامهریزی برای طراحی یک غرفه نمایشگاهی مانند چادر آلومینیومی که متناسب با کسبوکارتان است جایگاه برند شما را تقویت و شما را به اهداف شرکت نزدیکتر خواهد کرد. در این مقاله سهلان قصد داریم در مورد مؤلفههای ساخت یک غرفه نمایشگاهی، مزایای ساخت آن و مراحل ساخت سازههای نمایشگاهی صحبت کنیم. سپس با بیان مؤلفههای قیمت در ساخت غرفه، به مقایسه ساخت غرفه نمایشگاهی با غرفههای آماده خواهیم پرداخت و در نهایت امتیازات سهلان در غرفهسازی ویژه را بیان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
مؤلفههای ساخت یک غرفه نمایشگاهی ویژه
مؤلفهها اجزای اصلی تشکیلدهنده چیزی هستند که به تنهایی معنا پیدا نمیکنند. در ساخت یک غرفه نمایشگاهی ویژه باید ابتدا با مؤلفهها و عناصر اصلی آن آشنا شد. مؤلفههای ساخت چنین غرفههایی شامل موارد زیر است:
طراحی مفهومی اولیه
اولین کاری که برای ساخت غرفه نمایشگاهی ویژه باید به دنبال آن بود بررسی نیازها و استراتژیهای کلی بازار، اهداف شرکت و ویژگیهای مخاطبان هدف است. در بررسی نیازهای بازار باید به دنبال تحقیق و جستجو بود و جوانب این نیازها را از همه جهات سنجید. اهداف هر شرکت و کسبوکار در وهله اول جذب مخاطب به سمت برند است. اینکه یک کسب و کار در هر زمینهای به چه صورت تواناییها، محصولات، خدمات و نوآوریهای برند خود را به دیگران معرفی کند و به نوعی نام خود را ورد زبان مشتریان هدف کند نیاز به چیدن یک برنامه اصولی دارد. در نهایت باید با ویژگیها و نیازهای مخاطبان هدف آشنا شد و یک طرح مفهومی اولیه را پیادهسازی کرد.
طراحی فیزیکی غرفه
دومین مؤلفه در ساخت غرفه نمایشگاهی ویژه، طراحی فیزیکی غرفه است. این طراحی که به کمک نرمافزارهای مخصوص انجام میشود باعث تسریع کار تیم اجرایی در عملیات غرفهسازی میگردد. در این مرحله طراح مانند یک رهبر است که میتواند با سبک طراحی خود عملیات اجرا را در دست بگیرد و در این امر نقش مؤثری داشته باشد. چنین شخصی باید ابتدا ابعاد غرفه را متناسب با متراژی که برای آن در نظر گرفته شده است بررسی کند. سپس همه موقعیتهای فضای نمایشگاه مانند باز و بسته بودن آن، مسیر حرکت بازدیدکنندگان و هر آنچیزی که مربوط به فضای نمایشگاه است را در نظر بگیرد. در نهایت متناسب با نوع کسبوکار و نمایشگاهی که قرار است در آن حضور پیدا کنید سبک خاصی را برای طراحی فیزیکی غرفه پیادهسازی میکند.
برنامهریزی برای تهیه مصالح و متریالهای ساخت
بعد از اینکه طراح غرفه، شما را با نمای کلی غرفه نمایشگاهی آشنا کرد نوبت به برنامهریزی برای تهیه مصالح و متریالهای اولیه در ساخت است. متریالهای مورد استفاده در ساخت غرفه نمایشگاهی ویژه شامل چوب، ام دی اف، شیشه، فلز، پلاستیک و... است. برای عملیات کفسازی، دیوار و یا حتی سقف( اگر مورد نیاز غرفه است) باید به فکر بود. برای برنامهریزی دقیق در این مرحله نیاز است که تک تک عملیات را بودجهبندی کرد و در نهایت همه را با یکدیگر محاسبه نمود تا به یک قیمت کلی رسید. در نهایت باید هر آنچیزی که برای چنین عملیاتی مورد نیاز است را متناسب با بودجه و برنامهریزی شرکت تهیه نمود.
تهیه تجهیزات تبلیغاتی و بصری
غرفه محلی برای تبلیغ است و این ادعا بر کسی پوشیده نیست. برای چنین کاری مسلّماً نیاز به یک سری تجهیزات است. چهارمین مؤلفهای که در ساخت یک غرفه نمایشگاهی ویژه باید به دنبال آن بود تهیه کردن تجهیزات تبلیغاتی و بصری برای غرفه است. برای این کار باید به لوگوی شرکت، رنگ مخصوص شرکت و فونت مخصوصی که در تبلیغات و بنرها معمولاً استفاده میکند دقت نمود؛ سپس تابلوها، بنرها و طرحهای گرافیکی تبلیغاتی را متناسب با آنها سفارش داد. همچنین باید به فکر تهیه نمایشگرهای دیجیتالی بود تا هر آن چیزی که مربوط به تبلیغ کسبوکار است را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داد.
برنامهریزی برای تهیه تجهیزات ضروری غرفه
مؤلفه بعدی که در ساخت غرفه نمایشگاهی ویژه مورد نیاز است برنامهریزی برای تهیه تجهیزات ضروری است. در اولین قدم این مرحله باید نیازسنجی کرد و فهمید که متناسب با کسب و کار، بودجه و فضایی که داریم چه تجهیزاتی مورد نیاز غرفه است. این تجهیزات ممکن است شامل مبلمان، صندلی، میزهای مذاکره و پیشخوان، کانتر پیشخوان، قفسهها و کمدها، سیستمهای صوتی و تصویری، استندهای نمایش محصولات و ویترینهای جذابی باشد که در جذب مخاطبان و برجستهسازی برند کسبوکار تأثیرگذار است.
سیستمهای نورپردازی
هرگاه اسم نور بر زبان میآید به دنبال آن دیده شدن مطرح میشود. نور هرطور که میخواهد باشد با به چشم آمدن همخوانی دارد. اینکه در یک غرفه ویژه نمایشگاهی از چه سبک نورپردازی برای جذب مخاطبان و نمایش محصولات استفاده میشود به بودجه و نوع نیاز کسبوکارتان بستگی دارد. این نورها برای غرفه میتواند نور عمومی، نورهای اسپات لایت (نورهای تأکیدی) و یا نور دکوراتیو باشد. نورهای عمومی برای روشن شدن عمومی فضای غرفه مورد استفاده قرار میگیرند و نورهای تأکیدی برای جلب نگاه بازدیدکننده به یک محصول خاص استفاده میشوند.
نیروی انسانی و خدماتی
مؤلفه دیگری که به ساخت غرفه نمایشگاهی ویژه، معنا میبخشد توجه به استخدام نیروی انسانی برای غرفهداری است. در واقع پس از برنامهریزی برای تهیه تجهیزات مورد نیاز، نیاز به نیروی انسانی برای همزبانی با مخاطبان است. بازدیدکنندگان غرفههای شما در هر نمایشگاهی هویت انسانی دارند لذا باید انسانهایی در مقابل آنها قرار بگیرند تا با هم تعامل داشته باشند. برای این کار افراد خاصی باید مهارتهای لازم را کسب کنند تا بتوانند پاسخگوی نیاز و پرسشهای بازدیدکنندگان باشند و در نهایت با برخورد مناسب خود در جذب بهتر آنها نقش مهمی ایفا کنند.
نیروی اجرایی و پشتیبانی
آخرین مؤلفهای که باید به آن توجه داشت تهیه نیروی انسانی برای مسائل اجرایی و پشتیبانی است. کسانی که در امر حمل و نقل و نصب سازههای نمایشگاهی نقش دارند، عملیات برقکشی را انجام میدهند و کار نظافت و نگهداری غرفه در حین برگزاری نمایشگاه به آنها واگذار میشود نیروهای انسانی و اجرایی هستند که به امر پشتیبانی غرفه معنا میبخشند.
مزایای ساخت غرفه نمایشگاهی ویژه برای کسب و کارها
ساخت غرفه برای نمایشگاه و فعالیت در آن مزایای مختلفی را برای کسبوکارها دارد که مهمترین آن برندسازی و افزایش فروش است. در ادامه به بیان مزایای متعدد این اقدام پرداخته شده است.
جذب مشتریان جدید
غرفه نمایشگاهی این امکان را به کسبوکارها میدهد که در محیط نمایشگاهی حضور پیدا کنند. نمایشگاه در واقع مملو از بازدیدکنندگانی است که با هدف آشنایی و خرید محصولات شما به آنجا آمدهاند. با حضور در نمایشگاه، کسبوکارها میتوانند به جذب بهتر مشتریان و بازدیدکنندگانی که از کنار غرفه میگذرند کمک کنند. با ساخت غرفه نمایشگاهی ویژه که به بهترین شکل محصولات، خدمات و دستاوردهای کسبوکار شما را به نمایش میگذارد مشتریان جدید بهتر با شما آشنا میشوند و مشتریان قدیمی از نوآوریهای شرکت اطلاع پیدا میکنند.
افزایش فروش
یکی از اصلیترین دلایل حضور هر کسبوکار در نمایشگاههای مختلف، افزایش فروش است. در قدم اول سعی کنید فضای جذاب و مناسبی را برای نمایش محصولات و دستاوردهای خود طراحی کنید. محصولات را طوری بچینید که به خوبی به چشم بیاید. سپس اطلاعات خود را از محصول و خدماتتان بالا ببرید. در نهایت با فن بیان مناسب و قدرت بالا در جذب بازدیدکنندگان به افزایش فروش شرکت خود کمک کنید.
برجستهسازی برند
ساخت غرفه نمایشگاهی ویژه میتواند به شناخت بهتر و حرفهایتر برند کسبوکار کمک کند. با برنامهریزی دقیق و طراحی جذاب و خلاقانه غرفه در نمایشگاهی که مرتبط با کسبوکارتان است میتوانید به بهتر دیده شدن برندتان کمک کنید. همچنین میتوانید مشتریان و بازدیدکنندگان را با محصولات و خدمات خود بهتر آشنا سازید. وقتی غرفه با طراحی مناسب و جذاب در یک نمایشگاه ظاهر شود و کارکنان آن به بهترین نحو به معرفی محصولات و پاسخگویی نیازهای مشتریان بپردازند برند شما بهتر دیده میشود و این یکی از اهداف شرکت خواهد بود.
تبلیغات مؤثر و رایگان
ساخت غرفه نمایشگاهی به صورت ویژه و جذاب در یک نمایشگاه فرصتی را برای کسبوکارها فراهم خواهد کرد تا به صورت قدرتمند و رایگان به تبلیغ برند خود بپردازند. برای داشتن تبلیغاتی مؤثر و ارزشمند در یک غرفه در نمایشگاه نیاز به خلاقیت، تعامل با مخاطب و استفاده درست از منابع است. به کمک روشهای تبلیغاتی مختلف مثل معرفی شبکههای اجتماعی خود، ارائه رایگان خدمات و نمونهکارها، ارائه محتوای آموزشی کوتاه و... به افزایش فروش و برندسازی شرکت خود کمک خواهید کرد.
مراحل اجرا و ساخت سازه نمایشگاهی ویژه
در ساخت سازه نمایشگاهی ویژه نیاز است که یک سری مراحل طی شود. این مراحل به دو قسمت مراحل اولیه و مراحل اجرایی تقسیم میشود. آشنایی با این مراحل در برنامهریزی برای ساخت غرفه نمایشگاهی ویژه به شما کمک زیادی خواهد کرد.
مراحل اولیه ساخت غرفه نمایشگاهی
در اولین قدم باید برنامهریزی دقیق برای طراحی یک غرفه ویژه و جذاب داشت. برنامهریزی در واقع از اولین و مهمترین مراحل ساخت غرفه است. داشتن یک برنامه دقیق کمک میکند تا همه چیز در این کار خوب پیش برود و ناهماهنگی ایجاد نشود. در هنگام برنامهریزی باید در مورد نوع غرفه، انواع آن، شکل آن و مواد اولیه در ساخت تصمیم گرفته شود. قدم دوم تعیین جای مناسب برای ساخت غرفه است. پیدا کردن فضایی مناسب در جذب بهتر بازدیدکنندگان و ارائه محصولات تأثیر بسزایی خواهد گذاشت. سپس نوبت به طراحی غرفه است. این کار باید بر اساس برنامهریزی صورت بگیرد. یک غرفه ویژه باید بتواند نیاز مشتریان را برطرف کند و منطبق با بودجه شرکت طراحی شود. همچنین باید از مواد باکیفیت و مناسب استفاده شود تا ظاهری زیبا و جذاب داشته باشد.
مراحل اجرایی ساخت غرفه نمایشگاهی ویژه
بعد از پایان مراحل اولیه در ساخت سازه نمایشگاهی ویژه، نوبت به مراحل اجرایی کار است. این مراحل شامل تهیه مواد اولیه، ساخت اجزای غرفه و نصب و راهاندازی آن است. اولین اقدامی که در این مرحله باید انجام داد تهیه مواد اولیه است. این مواد شامل پارچه، چوب، لوازم تزئینی، نئوپان و... است. برای این کار باید به ابعاد و نوع غرفه دقت کامل را داشت تا هزینهای هدر نرود. دومین قدم در مرحله اجرا، ساخت اجزای غرفه است. این اجزاء شامل کفسازی، در و پنجره، دیوارها و در صورت لزوم سقف است. برای ساخت این اجزا نیاز به مواد اولیهای است که از قبل تهیه شده است. بعد از اینکه اجزای مختلف غرفه به طور کامل ساخته شد نوبت به نصب و راهاندازی آن است. برای این کار ابتدا باید اجزای مختلف با هم ترکیب شوند و سپس در محل مورد نظر در نمایشگاه نصب گردند.
مؤلفههای قیمتی در ساخت غرفه نمایشگاهی ویژه
یک غرفه نمایشگاهی ویژه به خاطر طراحی سفارشی، فناوریهای پیشرفته و متریالهای خاصی که در ساخت غرفه دارد مؤلفههای قیمتی متعددی دارد. این مؤلفهها در واقع مراحلی هستند که به صورت مستقیم روی قیمت نهایی تأثیر میگذارند. اولین مؤلفه قیمتی، طراحی و برنامهریزی است. یک غرفه اگر سفارشی و ویژه باشد نیاز به طراحیهای سهبعدی و گرافیکی با جزئیات بالا دارد. همچنین نیاز به یک تیم مشاوره و نظارت در داخل غرفه است که این خود هزینهای را به همراه خواهد داشت. دومین مؤلفه، نوع سازه است. سازهای که سفارشی باشد هزینهبر خواهد بود. همچنین متریالهای باکیفیت و جزئیات در کار هزینه ساخت را بالاتر خواهد برد. سومین مؤلفه تأثیرگذار بر قیمت، نورپردازی حرفهای است. نورپردازیهای جذاب و هنری برای ایجاد یک تجربه بصری منحصربهفرد در غرفه نمایشگاهی ویژه هزینهای را دربرخواهد داشت.
تجهیزات دیجیتالی و پیشرفته از تجهیزاتی است که در ساخت غرفه نمایشگاهی ویژه مورد نیاز است. این تجهیزات هزینهبر شامل نمایشگرهای بزرگ، صفحات لمسی، سیستمهای ثبت بازدیدکنندگان، واقعیتهای مجازی و... است. مبلمان و دکوراسیون پنجمین مؤلفه قیمتی است که در ساخت یک غرفه ویژه استفاده میشود. مبلمان خاص، ویترینهای نوری، استندهای جذاب و دیزاینهای گیاهی مؤلفههای قیمتی دکوراسیون هستند که هم جذابیت غرفه را بالا میبرند و هم هزینه را تحت تأثیر قرار میدهند. در نهایت مرحله حمل و نقل، نصب و اجرا به صورت ویژه آخرین مؤلفه قیمتی در ساخت غرفه ویژه نمایشگاهی خواهد بود.
مقایسه ساخت غرفه نمایشگاهی ویژه با غرفههای آماده
غرفههای نمایشگاهی ویژه، غرفههایی هستند که به صورت سفارشی طراحی و ساخته میشوند. طراحی این مدل غرفهها براساس نیاز و خواستههای شرکت صورت میگیرد؛ از اینرو میتواند طرحهای جذاب و خلاقانه داشته باشد. متریال بهکاررفته در این نوع غرفه موادی مانند چوب، نئوپان و ام دی اف است. چنین غرفهای همانطور که از طرف شرکت سفارش داده میشود مطابق با نیازهای شرکت و کسبوکار خواهد بود. در واقع نیازهای شرکت مشخص میکند که غرفه به چه صورت باشد. اگر کسبوکاری به داشتن فضایی بزرگ برای نمایش محصولات و خدمات خود نیاز داشته باشد، امکان ساخت غرفه نمایشگاهی ویژه با فضای بیشتر وجود دارد. غرفه آماده از آنجایی که با مواد اولیه باکیفیتتر ساخته میشوند و طراحی آن به صورت سفارشی است هزینه بیشتری را دربرمیگیرد.
از طرفی، غرفههای آماده همانطور که از نامشان مشخص است از قبل آماده هستند و نیازی به سفارشیسازی آنها نیست. تنها چیزی در این غرفه نیاز است حمل و نقل و سپس نصب آن است. در ساخت این مدل غرفه از مصالحی مانند آلومینیوم، ام دی اف و فایبرگلاس استفاده میشود. نصب راحت و سریع از شاخصههای بارز غرفههای آماده است. این مدل غرفهها در کارخانه ساخته میشوند و سپس به سمت نمایشگاه جابهجا میگردد. در ساخت همه مدلهای غرفههای آماده، از یک یا دو طرح استاندارد استفاده شده است؛ لذا تنوع آن نسبت به مدلهای سفارشی بسیار کمتر است. ساخت این غرفهها با مصالح ارزانتر و به صورت غیرسفارشی انجام میشود؛ از اینرو هزینه کمتری را نسبت به مدلهای سفارشی دربرمیگیرد.
سهلان چه امتیازاتی برای ساخت غرفه نمایشگاهی ویژه دارد؟
سهلان مجموعهای دانشبنیان در زمینه ساخت و طراحی غرفه پیشساخته و سفارشی به صورت مدرن و کارآمد است. در ساخت غرفه ویژه و سفارشی، یک تیم تخصصی در شرکت سهلان ایجاد شده است تا با ارائه خدمات ساخت و طراحی غرفه، به شرکتها برای حضور بهتر و مؤثرتر در نمایشگاههای مختلف کمک کنند. غرفههای ویژه در واقع متناسب با نیاز، سلیقه و اهداف مشتریان به صورت زیبا و جذاب ساخته میشود. این مجموعه با داشتن خدمات مشاوره و طراحی، استراتژیهای خلاقانه و متناسب با نیازهای مشتریان را ارائه میدهد و از این طریق به آنها کمک میکند تا از بین غرفههای نمایشگاهی بهترین طرحها را انتخاب کنند.
از مهمترین شاخصههای این شرکت، نوآوری و تکنولوژی، برنامهریزی دقیق، داشتن تیم متخصص و خدمات پس از فروش است. مجموعه سهلان برای ساخت غرفه نمایشگاهی ویژه از جدیدترین روشها و تکنولوژیهای دنیا استفاده میکند. همچنین در کار خود برنامهریزی دقیق دارد و غرفه سفارشیسازیشده را در زمان مقرر تحویل میدهد. داشتن تیم مجرب و متخصص در این شرکت باعث شده است که خدمات باکیفیت و متناسب با نیاز مشتریان ارائه شود. در نهایت، سهلان با ارائه خدمات پس از فروش، به پشتیبانی تعمیر و نگهداری سازهها میپردازد.
جمعبندی
غرفههای نمایشگاهی ویژه محلی برای نمایش محصولات، خدمات و دستاوردهای یک شرکت است؛ از اینرو اگر به صورت جذاب و ویژه ساخته شود در جلب نظر بازدیدکنندگان تأثیر خواهد گذاشت. مؤلفههای ساخت یک غرفه نمایشگاهی ویژه شامل طراحی مفهومی اولیه، طراحی فیزیکی غرفه، برنامهریزی برای تهیه مصالح، تهیه تجهیزات بصری و تبلیغاتی، برنامهریزی برای تهیه تجهیزات ضروری و سیستمهای نورپردازی، تکمیل نیروی انسانی، خدماتی، اجرایی و پشتیبانی است. از مزایای ساخت غرفه نمایشگاهی ویژه میتوان به جذب مشتریان جدید، افزایش فروش، برجستهسازی برند و تبلیغات رایگان و مؤثر اشاره کرد. مراحل اجرا و ساخت چنین غرفههایی به دو قسمت مراحل اولیه و مراحل اجرایی تقسیم میشود. مراحل اولیه شامل برنامهریزی دقیق، تعیین محل مناسب و طراحی غرفه است. مراحل اجرایی شامل تهیه مواد اولیه، ساخت اجزای غرفه و در نهایت نصب و راهاندازی آن است. مؤلفههای قیمتی در ساخت غرفه ویژه نمایشگاهی مؤلفههایی هستند که به صورت مستقیم روی قیمت نهایی تأثیر میگذارند. طراحی و برنامهریزی، نوع سازه و تجهیزات دیجیتالی بخشی از این مؤلفهها هستند. غرفههای ویژه نسبت به غرفههای آماده مطابق با نیازهای شرکت به صورت سفارشی و با مواد اولیه باکیفیت ساخته میشوند؛ از اینرو از قیمت بالاتری برخوردارند. سهلان مجموعهای دانشبنیان در زمینه ساخت غرفه نمایشگاهی ویژه و پیشساخته است که با داشتن نوآوری و تکنولوژی، برنامهریزی دقیق، تیم متخصص و خدمات پس از فروش سعی در جلب رضایت مشتریان دارد.