سوله سازی، به ساخت سازهای فلزی با سقف شیبدار گفته شده که در اشکال مختلف طراحی و تولید میشود. در این مقاله در سهلان قصد داریم در مورد چیستی ساخت سوله، کاربردهای آن، اجزای آن و مراحل ساخت و طراحی آن صحبت کنیم. سپس فاکتورهای انتخاب بهترین شرکت سوله سازی را بیان خواهیم کرد و در نهایت به معرفی شرکتهای فعال در این زمینه خواهیم پرداخت. در ادامه با ما همراه باشید.
سوله سازی چیست؟
در پاسخ به این سؤال که سوله سازی چیست باید گفت که سولهسازی یک فرآیند است که در طی آن سازههای فلزی بزرگی به نام سوله ساخته میشوند. سولهها در اصل از قطعات فلزی پیشساخته تشکیل شدهاند که در هنگام استفاده روی یکدیگر مونتاژ میشوند. رشد روزافزون صنایع فولاد در ایران باعث پیشرفت صنعت سازههای فلزی در چند دهه اخیر شده است. از آنجایی که این سازهها در ساخت و طراحی انعطافپذیری و سرعت بالایی دارند و در برابر شرایط بد آب و هوایی مقاومت خوبی دارند استفاده از آنها در صنایع مختلف روز به روز بیشتر شده است. ابعاد و اشکال سوله متفاوت است و برای مصارف مختلفی کاربرد دارد. صنعت سوله سازی به طور گسترده در صنایع مختلفی مانند کشاورزی، انبارداری، نگهداری تجهیزات و ماشینآلات صنعتی، تعمیرگاهها، کارگاهها، سالنهای ورزشی و... به کار گرفته میشود.
کاربردهای سوله سازی
سوله سازی جدید کاربردهای متعددی دارد. از این کاربردها میتوان به مواردی مانند استفاده در مشاغل صنعتی و تولیدی، استفاده در مشاغلی با مقیاس بزرگ، مشاغل خدماتی، صنایع ساختمانی و استفاده از آن به عنوان سازه مکمل اشاره کرد. در مشاغل صنعتی مانند ماشینسازی، صنایع غذایی و مواد خوراکی استفاده از سولهها امری ضروری است. در صنایع ساختمانی تولیدکنندگان شیرآلات، کفپوشها، سرامیکها و... از انواع سولهها در جریان تولید خود استفاده میکنند. از دیگر کاربردهای سوله سازی میتوان به مشاغل تولیدی مانند تأمین لوازم یدکی و قطعهسازی خودرو اشاره کرد. کاربرد این سازه را در صنایع بزرگ مقیاس مانند نفت، گاز و پتروشیمی نمیتوان نادیده گرفت. استفاده از سوله در نواحی جنوبی و غربی کشور که میدانهای گازی و نفتی زیاد است بسیار دیده میشود.
مراحل سوله سازی از صفر تا صد
در اولین مرحله از ساخت سوله باید نیازهای مشتری بررسی شود تا سازهای مطابق با نیاز مشتری و به بهترین شکل پیادهسازی شود. این مرحله شامل در نظر گرفتن مساحت، مواد اولیه ساخت، تعداد دربها، ارتفاع و... است. سپس معماران و مهندسان باید به طور دقیق طرح اولیه را ثبت کنند. در این مرحله باید به طرحهای سازهای، اجرای پوششهای سقفی و دیوارها، سیستم انتقال و بارگیری توجه شود.
در ادامه مراحل سوله سازی، نوبت به ساخت و نصب سازه است. در این مرحله، سازهها به وسیله برش، فرز و جوشکاری شکل داده میشوند و به شکل قالبهای بزرگ نصب میگردند. سپس نوبت به نصب ستونها و پایههای سازه است. بعد از حفر محل مورد نظر، پایهها در زمین نصب میشوند و سپس ستونها به پایهها متصل میشوند. بعد از نصب ستونها، نوبت به نصب دیوارههای سوله است. بعد از این مرحله، پوشش سوله که شامل شیروانیهای فلزی یا ورقههای فولادی است نصب میگردد. بعد از سقف، نوبت به نصب درها و پنجرهها است. در آخرین مرحله سیستمهای مکانیکی و برقی مانند سیستم روشنایی، گرمایش، سرمایش و برق داخل سوله نصب میگردند و فرآیند ساخت سوله به پایان میرسد.
اجزا به کار رفته در سوله سازی
اجزای به کار رفته در امر ساخت سوله شامل یک سری قطعات بزرگ و کوچک است تا در کنار یکدیگر یک سازه مستحکم را برای کارهای مختلف ایجاد کند. این قطعات شامل ستونهای اصلی و فرعی، سایهبان، نبشی سینهبند، استرت، فریم، پرلین، پیچ و مهره، بادبند و مهار سقفی یا سگراد است. ستونهای اصلی از مهمترین اجزاء سولهها هستند که وظیفه آنها تحمل وزن سوله و مقاومت در برابر عوامل طبیعی مانند زلزله است. ستونهای فرعی یا همان وال پستها در ابتدا و انتهای سازهها نصب میشوند، نیروی جریان باد را مهار میکنند و به نوعی نگهدارنده دیوار محسوب میشوند. وظیفه اتصال قابهای سوله به یکدیگر بر عهده قطعاتی به نام استرات است. استرات در سوله سازی در برابر فشار طولی واردشده بر سازهها از خود مقاومت نشان میدهند.
سایهبان یک سقف شیبدار و مقاوم است که درون سوله را از عوامل محیطی محافظت میکند. نقش نبشی سینهبند جلوگیری از خم شدن سوله در اثر نیروهای مختلف است که از هر جهت به سوله وارد میشود. بادبند بدنه در سوله سازی، نیروی باد را به پی منتقل میکند و بادبند سقف، نیرو را به قابها منتقل میکند. سگراد یا میلهمهار، میلهای است که بر روی سقف نصب میشوند و نیروی واردشده به سولهها را به وسط سوله منتقل میکند. پرلینها فشار و بار را به ستونها منتقل میکنند و در نهایت پیچ و مهرهها وظیفه اتصال اجزای مختلف سازهها را برعهده دارند.
انواع تولیدات در صنعت سوله سازی
در صنعت سوله سازی انواع مختلفی از سولهها با توجه به کاربرد آنها تولید و طراحی میشوند. سوله خرپایی، سوله UBM و سوله تیرورقی از انواع تولیدات در این صنعت است. سوله خرپایی از سادهترین انواع سولهها است که از پارامترهای خاصی ساخته شده است. در این نوع سوله از قطعات فولادی به مقدار کم استفاده میشود؛ از اینرو سوله خرپایی جزء سولههای سبکوزن و البته بادوام به حساب میآید. سوله تیرورقی جزء قدیمیترین مدلهای سوله است و همانطور که از نامش مشخص است از قطعات فولادی و ورقهای سیاه ساخته شده است. سوله UBM یکی دیگر از انواع تولیدات در ساخت سوله است که به کمک جدیدترین روشها تولید و ساخته میشود. مواد اصلی این نوع سوله ورق گالوانیزه است که به صورت خام مورد استفاده قرار میگیرد. سولههای UBM از نظر ظاهری شبیه تونل است و عایق سقفی آن از جنس پلی اورتان میباشد.
فاکتورهای انتخاب بهترین شرکت سوله سازی
با گسترش صنعت ساخت سوله در ایران شرکتهای مختلفی در این زمینه مشغول به فعالیت شدند؛ اما آیا همه این شرکتها استانداردهای لازم را در این خصوص رعایت میکنند. امنیت، استاندارد و استحکام سولهها چیزهایی هستند که در ساخت و طراحی این قطعات اهمیت بالایی دارند. در ادامه به معرفی فاکتورهای انتخاب بهترین شرکت سوله سازی پرداخته شده است:
تجربه شرکت
تجربه در هر زمینهای از مهمترین عوامل موفقیت در آن کار است. شرکتی که تجربه بالایی در صنعت سولهسازی داشته باشد مطمئناً میتواند یک سر و گردن نسبت به بقیه شرکتها بالاتر باشد. تجربه یک فاکتور کلیدی در انتخاب بهترین شرکت است چرا که تخصص و دانش به تنهایی نمیتواند در ساخت سازهها کافی باشد. هر شرکتی بعد از شروع کار با مشکلات متعددی روبهرو است؛ از اینرو زمانی که تجربه کار را دیده باشد و تخصص بالا هم داشته باشد میتواند دانش و تجربه را با هم یکی کند و محصولی با کیفیت بالا ارائه دهد.
کیفیت کار
دیدن کیفیت در کار یک شرکت، فاکتوری اساسی در انتخاب آن به عنوان بهترین مجموعه است. زمانی که قصد دارید کار سوله سازی را به یک شرکت بسپارید تا همه مراحل طراحی و پیادهسازی را برای شما انجام دهد به پروژههای قبلی آن مجموعه نگاهی بیاندازید. با بررسی کیفیت کارهای قبلی یک شرکت میتوانید در انتخاب خود آگاهانه عمل کنید. اگر یک شرکت از متریال باکیفیت و مرغوب در کار خود استفاده کند مطمئناً میتواند سازههایی مقاوم و محکم تولید کند. گاهی بعضی از شرکتها برای ارائه خدماتی با قیمت پایینتر، کیفیت متریال را پایین میآورند. کاری که کیفیت نداشته باشد حتی اگر قیمت پایینی داشته باشد هیچ ارزشی ندارد.
داشتن اخلاق حرفهای در کار
یک مجموعه زمانی میتواند بهترین باشد که رعایت اخلاق حرفهای را جزء اولویتهای کار خود قرار دهد. بعد از گرفتن سفارش سوله سازی، شرکت موظف است نیازسنجی اولیه را به درستی انجام دهد و دقیقاً بفهمد که مشتری چه میخواهد. اینکه یک سازه به بهترین نحو طراحی شده باشد و کیفیت بالایی داشته باشد اما با توجه به نیاز مشتری ساخته نشده باشد هیچ ارزشی ندارد. بنابراین شرکتی که تعامل بالایی با مشتری داشته باشد و در این امر انعطافپذیر باشد خیلی زود میتواند اعتماد مشتریان را به کار خود جلب کند و برند خود را در صدر سایر برندها قرار دهد.
استفاده از تکنولوژیهای مدرن
استفاده از تکنولوژیهای مدرن یکی دیگر از فاکتورهای انتخاب بهترین شرکت سوله سازی است. با پیشرفت صنایع مختلف، شرکتها برای پیشی گرفتن از رقبای خود باید بتوانند در امر آموزش و استفاده از تکنولوژیهای مدرن با استاندارهای جهانی همقدم باشند. مجموعهای میتواند در کار خود موفق باشد که از فناوریهای بهروز برای بهبود کیفیت کار خود کمک بگیرد. استفاده از تکنولوژی علاوه بر اینکه روی کیفیت کار تأثیر میگذارد سرعت کار را نیز بالاتر خواهد برد و این یک امتیاز بالا در جلب رضایت مشتریان محسوب میشود.
قیمت مناسب
ارائه قیمت معقول و منطقی میتواند یکی دیگر از فاکتورهای انتخاب شما به عنوان بهترین شرکت باشد. از اینرو در کنار کیفیت و سرعت در انجام کار، قیمت مناسب را نیز مدنظر قرار دهید. قبل از شروع کار در این خصوص با مشتری صحبت کنید، نیازسنجی کلی را از مشتری انجام دهید و دید شفافی از قیمتها به او بدهید. این امر هم باعث جلب اعتماد مشتریان میشود و هم باعث میشود شما را به عنوان یکی از بهترین شرکتهای سوله سازی به دیگران معرفی کنند.
لیست شرکتهای سوله سازی
در ایران و سایر کشورها شرکتهای مختلفی در زمینه ساخت سوله مشغول به فعالیت هستند. از این میان تنها چند مورد از آنها را میتوان جزء بهترین شرکتها به حساب آورد. تعدادی از شرکتهای خوب در این زمینه شامل موارد زیر است:
شرکت سهلان
شرکت سهلان، به عنوان یکی از نخستین مؤسسههای صنعتی و خدماتی ایرانی در حوزه سازههای پیشساخته نمایشگاهی و سوله سازی، از سال 1371 فعالیت خود را آغاز کرد. این شرکت با تکیه بر نوآوری و مهندسی دقیق، به انتقال دانش و فناوری روز دنیا و بومیسازی این صنعت پرداخته است. سهلان با داشتن تیمی مجرب و متخصص، توانسته است جایگاه ویژهای را در بازار داخلی و بینالمللی کسب کند. خدمات و محصولات این مجموعه، شامل سازههای پیشساخته، غرفههای نمایشگاهی و خدمات مشاوره و طراحی است. طراحی و ساخت سازهای مدرن با استفاده از مواد باکیفیت و تکنولوژیهای مدرن باعث شده است که سهلان در لیست شرکتهای سوله سازی موفق قرار بگیرد.
سهلان با استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا، توانسته است محصولات و خدماتی باکیفیت ارائه دهد. این نوآوریها شامل استفاده از مواد جدید، طراحیهای مدرن و بهرهگیری از تکنولوژیهای پیشرفته در فرآیند تولید است. یکی دیگر از ویژگیهای برجسته شرکت سوله سازی سهلان، برنامهریزی دقیق و زمانبندیشده است. این شرکت با توجه به نیازهای حال و آینده مشتریان، برنامهریزیهای دقیقی انجام میدهد تا پروژهها به موقع و باکیفیت به دست مشتری برسد. این تیم با داشتن دانش و تجربه کافی در زمینه طراحی و ساخت سازههای نمایشگاهی، به مشتریان کمک میکند تا بهترین نتیجه را از پروژههای خود بگیرند. یکی دیگر از مزایای شرکت سهلان، ارائه خدمات پس از فروش است. این خدمات شامل پشتیبانی فنی، تعمیر و نگهداری سازهها و ارائه راهکارهای بهینهسازی میشود. با این خدمات، مشتریان میتوانند از کیفیت و دوام محصولات خود اطمینان حاصل کنند.
شرکت نوین سوله
از دیگر مجموعههای فعال در صنعت سوله سازی میتوان به مجموعه نوین سوله اشاره کرد. این شرکت با بیش از پانزده سال سابقه و داشتن کادر حرفهای و متخصص در این حوزه، توانسته است در لیست شرکتهای خوب ساخت سوله قرار بگیرد. از ویژگیهای این مجموعه ساخت سولههای سبک و ارزانقیمت است. شرکت تارتنسازه یا همان نوین سوله پروژههای مختلف صنعتی، ورزشی، دام و طیور، تفریحی و... را در نقاط مختلف کشور به انجام رسانده است.
شرکت سوله ایران
سوله ایران با نام انحصاری بانک سوله ایران یکی دیگر از بهترین شرکتهایی است که در صنعت سوله سازی فعالیت میکند. این مجموعه علاوه بر طراحی و پیادهسازی انواع سولههای سبک و از پیش ساختهشده، فعالیتهای دیگری همچون طراحی عرشههای فولادی، پوشش سقف سوله، نصب و اجرای سازههای فلزی و اسکلتهای آماده را در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده است. سوله ایران علاوه بر سولههای نو و جدید، در زمینه خرید و فروش سولههای دسته دوم نیز فعال است.
شرکت جهان نما
شرکت سوله سازی جهان نما یا جهان سوله در زمینه ساخت، نصب و طراحی سازههای فلزی و انواع سوله، فعالیت خود را از سال 1386 در یکی از شهرهای اصفهان آغاز کرد. جهاننما تاکنون توانسته است پروژههای بزرگ ساخت سوله از جمله بندر ماهشهر با زیربنای 1200 متر و اجرای پروژه نصب سوله در شرکت نفت را در کارنامه کاری خود ثبت کند. بهرهگیری از فناوریهای روز دنیا و تخصص بالای پرسنل در راستای کیفیت محصولات و رضایتمندی مشتریان از ویژگیهای بارز این شرکت اصفهانی است.
بهترین شرکت سوله سازی
تنها شرکتی میتواند عنوان بهترین شرکت سوله سازی را برای خود کند که همه استانداردهای تولید و ساخت سوله را به بهترین نحو رعایت کند و به استحکام و امنیت سولهها توجه ویژه داشته باشد. یک کارخانه سوله سازی اگر بخواهد در کار خود موفق باشد باید به تجهیزات پیشرفته برای مونتاژ قطعات و تجهیزات مدرن مانند دستگاههای جوشکاری، کمپرسورها، دستگاههای برش و... مجهز باشد. همچنین اگر یک شرکت دارای افراد حرفهای و متخصص با دانش بالا باشد که از استانداردهای جهان کاملاً آگاه باشند میتواند سازههای باکیفیت و مطابق با استانداردهای جهانی تولید کند. متأسفانه تعداد تولیدکنندگانی که به این سطح کیفی رسیده باشند چندان زیاد نیست. عنوان بهترین شرکت در امر ساخت سوله، برازنده مجموعهای است که در اجرای پروژههای خود فاکتورهای مهم را رعایت کند و به نوعی نسبت به سایر مجموعههای فعال در این حوزه، متمایز عمل کند.
جمعبندی
صنعت سوله سازی یکی از صنایع پرکاربرد در ساخت انواع سازههای محکم است. به کمک این سازهها میتوان سالنهای بزرگ با دیوارههای مقاوم و محکم طراحی کرد. سوله در مشاغل صنعتی و تولیدی، مشاغلی با مقیاس بزرگ، مشاغل خدماتی و صنایع ساختمانی کاربرد دارد. از اجزاء بهکاررفته در این صنعت میتوان به ستون، سینهبند، پی، استرات، مهاربندها، سگراد و... اشاره کرد. انواع تولیدات در امر ساخت سوله، شامل سوله خرپایی، تیرورقی و UBM است. فاکتورهای انتخاب بهترین شرکت ساخت سوله داشتن تجربه شرکت، اخلاق حرفهای، قیمت مناسب، تکنولوژی مدرن و کیفیت در کار است. از میان شرکتهای مختلف سوله سازی میتوان سهلان، جهاننما، سوله ایران و نوین سوله را نام برد.