غرفه نمایشگاهی ام دی اف نوعی غرفه نمایشگاهی است که با استفاده از متریال MDF طراحی و ساخته میشود. ام دی اف جزء فرآوردههای چوبی محسوب میشود و در واقع نوعی تخته فیبر است که به روش خشک تولید میشود. این متریال با توجه به کیفیت و هزینهای که دارد علاوه بر طراحی غرفه نمایشگاهی در موارد دیگری مانند پارتیشنبندی فضاهای اداری، مبلمان، دربهای ساختمانی، ساخت ستونهای داخل ساختمان و... کاربرد دارد.
برای طراحی غرفه نمایشگاهی چه متریالی نیاز است؟
برای طراحی و ساخت غرفههای نمایشگاهی بسته به سبک طراحی و نوع کسب و کار صاحب غرفه، از جلوهها و متریالهای خاصی استفاده میشود. اما در کل برای ساخت غرفههای معمولی از یک سری متریالهای ثابت استفاده میشود. غرفه نمایشگاهی ام دی اف یکی از انواع غرفههایی است که با متریال MDF ساخته شده است.
متریال استفادهشده برای غرفههای چوبی معمولاً نئوپان است. نئوپانها از قیمت و کیفیتهای مختلفی برخوردار هستند. اگر چوب استفادهشده در ساخت غرفه از کیفیت بالایی برخوردار نباشد رنگکاری آن به درستی انجام نمیشود و غرفه علاوه بر استقامت پایین، ظاهر خوبی به خود نمیگیرد.
متریال مهم دیگری که برای ساخت غرفه استفاده میشود پارکت و موکت غرفه است. برای پوشش کف یک غرفه نمایشگاهی از پارکت استفاده میشود. البته در غرفههای مجلل از موکتهای زیبا و پرزبلند به عنوان کفپوش استفاده میکنند. متریال بعدی مورد استفاده در ساخت غرفه، رنگ پلاستیک و اکریلیک است. معمولاً در رنگکاری غرفه نمایشگاهی ام دی اف و سایر غرفهها از رنگ پلاستیک و اکریلیک استفاده میشود.
در نهایت استفاده از متریال یونولیت، چلنیوم، پلکسی و ام دی اف برای ساخت نوشتههای غرفه کاربرد دارد. هر کدام از این متریالها بسته به کیفیت و برندی که دارند از قیمت خاصی برخوردار هستند.
ویژگی غرفه نمایشگاهی ام دی اف
در میان تمام متریالهایی که برای طراحی غرفه استفاده میشود طراحی غرفه نمایشگاهی با ام دی اف طرفداران خاص خود را دارد. این نوع غرفهها همانند سایر غرفههای نمایشگاهی مزایا و معایب خاص خود را دارند. در کل ویژگیهای غرفه نمایشگاهی MDF شامل موارد زیر است:
کیفیت بالا: غرفههایی که با متریال ام دی اف طراحی میشوند معمولاً کیفیت بالایی دارند و به راحتی فرسوده و شکسته نمیشوند. کیفیت بالا باعث افزایش طول عمر غرفه میشود و در طول دوره نمایشگاه کارایی خوبی خواهد داشت.
زیبایی: طراحی غرفههایی که با ام دی اف انجام میشود از زیبایی خاصی برخوردار است. رنگپذیری جذاب ام دی افهای باکیفیت باعث شده به راحتی قابل سفارشیسازی باشند و متناسب با سلیقه، برند و نوع کسب و کار کارفرما، غرفه نمایشگاهی ام دی اف طراحی شود.
قابلیت جابهجایی و نصب آسان: غرفههای ام دی اف معمولاً وزن کمتری نسبت به غرفههای سنتی دارند. از اینرو نصب و جابهجایی آنها بسیار راحتتر است.
انعطافپذیری: متریال ام دی اف به گونهای است که آن را میتوان به شکلهای مختلف تغییر داد. بنابراین با ابعاد و طرحهای مختلف ساخته میشود و مشتریان غرفه نمایشگاهی میتوانند متناسب با نیاز خود نوع خاصی و اندازه را برای غرفه سفارش بدهند.
مقایسه غرفه نمایشگاهی پیشساخته با ام دی اف
غرفهسازی به دو دسته اصلی تقسیم میشود. یکی غرفهسازی با چوب یا MDF و دیگری غرفهسازی با سازههای پیشساخته است. غرفه نمایشگاهی ام دی اف و پیشساخته هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند که در ادامه با هم مقایسه شدهاست.
طراحی و سفارشیسازی
از مهمترین ویژگیهای غرفههای نمایشگاهی چوبی و ام دی اف سفارشیسازی بودن آن است. این نوع غرفهها را میتوان کاملاً با نیازهای خاص هر برند و نمایشگاه مطابقت داد. اما در مقابل غرفههای پیشساخته در طراحی سفارشی محدودیت دارند؛ از اینرو امکان طراحی خلاقانه و منحصر بفرد در این نوع غرفهها کمتر است.
زمان انجام کار
طراحی غرفه نمایشگاهی با ام دی اف از آنجایی که بر اساس نیاز مشتری انجام میشود مدت زمان ساخت و نصب طولانیتری نسبت به غرفههای پیشساخته دارد. اما غرفههای پیشساخته به دلیل اینکه از قبل آماده و ساخته شده است و در نصب و جمعآوری، زمان کمتری برای کار به خود اختصاص میدهد مخصوص برنامههای عجلهای و فشرده است.
هزینه مصرفی
از آنجایی که غرفه نمایشگاهی ام دی اف برای طراحی نیاز به دقت، وقت و نیروی کار بیشتری دارد نسبت به غرفههای پیشساخته هزینه مصرفی بالاتری دارد؛ از این رو این غرفهها مناسب برندهایی است که به دنبال جلوهای خاص و منحصر بفرد هستند. در مقابل غرفههای پیشساخته به دلیل استفاده از مواد و سازههای استانداردی که از ابتدا ساخته شدهاند و نیازی به نیروی کار اضافه ندارند نسبت به غرفههای چوبی هزینه کمتری دارند.
دوام
غرفههای چوبی و ام دی اف به دلیل کیفیت بالای مواد اولیه میتوانند مقاوم و بادوام باشند اما به عنوان ساختاری موقت و کوتاهمدت برای نمایشگاهها طراحی میشوند. اما در غرفههای پیشساخته از سازهها و موادی استفاده میشود که دوام مناسبی داشته باشد و برای تمام مدت استفاده در نمایشگاه دچار هیچ مشکلی نشود.
معرفی انواع MDF برای ساخت غرفه نمایشگاهی
برای طراحی و ساخت غرفه نمایشگاهی ام دی اف از انواع مختلف MDF استفاده میشود.
· ام دی اف ضخیم: از آنجایی که این نوع MDF ضخامت بالایی دارد برای ساخت سازههای چوبی مانند غرفههای نمایشگاهی، دکوراتیو، رویههای نقشدار و ساده و موارد مشابه مورد استفاده قرار میگیرد.
- ام دی اف ضد آب: برای حل این مشکل با کردن MDF در فرآیند تولید MDF به جای چسب اوره فرمالدئید از یک چسب ضد رطوبت استفاده میشود که پایداری بالایی در برابر رطوبت دارد. از این نوع دیاف در صنعت غرفهسازی، مبلمان، پلهها، کفپوشها و... استفاده میشود.
- ام دی اف مقاوم در برابر حشرات: در ساخت غرفه نمایشگاهی امدیاف در کنار سایر انواع امدیاف، از MDF حاوی مواد ضد قارچ و حشرهکش استفاده میشود. این نوع ام دی اف بهترین نوع برای ساخت کفپوش در انواع ساختمانها و غرفهها است.
- ام دی اف رنگی: این نوع ام دی اف در رنگها و طرحهای مختلف تولید میشود و برای مصارف دکوراتیو و غرفهسازی از آن استفاده میگردد. خوبی این نوع ام دی اف این است که در صورت استفاده از آن، دیگر نیازی به رنگکاری نیست.
- ام دی اف خام: ام دی اف خام روکش ندارد و برای مصارف داخلی مانند کابینت و قفسهها از آن استفاده میشود. البته از آن در ساخت و طراحی غرفه نمایشگاهی هم استفاده میشود؛ چرا که این نوع ام دی اف حالت صیقلی دارد و رنگ روی آن بسیار زیبا و جذاب نشان داده میشود.
نتیجهگیری
غرفههای نمایشگاهی براساس جایگاه و نوع سازهای که دارند هزینههای مختلفی را در برمیگیرند. غرفه نمایشگاهی امدیاف یکی از انواع غرفهها است که بر اساس نیاز و بودجه مشتری طراحی و سفارشیسازی میشود. زمان طراحی این نوع غرفهها نسبت به غرفههای پیشساخته طولانیتر است اما از آنجایی که نسبت به سلیقه و نیاز مشتری قابل سفارشیسازی است طرفداران خاص خود را دارد.